Linselasagne med salat

15/09/2019

En god måde at spare på klimaet på i disse klima dage som vi hører om hele tiden. 

Spar på kødet! Det er ikke kun klimaet det er godt for, dit helbred vil elske det, netop fordi der er meget mere næring og fibre i grønsager end der er i  kød.

Her får du lige opskriften på denne dejlige Linselasagne som jeg lavede her til weekenden. Der er ingen mejeri produkter i, det er Plantebaseret kost. Nem og mega lækker, prøv selv!

Det skal du bruge:

  1. 2 dl grønne linser
  2. 2 porre
  3. 2 røde peber
  4. 150 gr. frisk spinat
  5. 2 fed hvidløg
  6. 1 lille frisk chili
  7. 500 gr. svampe
  8. 2 spsk blandede krydderier, Oregano, Timian, Rosmarin og basilikum
  9. 2 ds. hakkede tomater
  10. 1 ds. tomatkoncentrat
  11. 1/2 pk .lasagne plader

Åhstesovs:

  1. 350 gr. kartofler  (søde kartofler kan også bruges)
  2. 1/2 dl gærflager
  3. 1/2 tsk dijonsennep
  4. 2 tsk løgpulver
  5. 1 fed presset hvidløg
  6. 3 tsk æblecidereddike
  7. 1/2 - 2 dl af kogevandet fra kartoflerne
  8. 2 tsk tahin

Fremgangsmåde - Linselasagne med Åhst:

Linserne koges i rigeligt vand i ca. 20. min Kartoflerne gøres klar og koges.

Snit porre, svampe, hvidløg Chili og peberfrugt fint og steg det i en gryde. Tilsæt spinat og lad det simre med et par minutter.

Hakkede tomater og tomatkoncentrat tilsættes, og det hele koges op. Når linserne har kogt i 20 minutter, sies kogevandet fra, og linserne tilsættes gryden med de øvrige ingredienser.

 Ovnen forvarmes nu til 200 grader.

Lasagnen samles i et ovnfast fad: Først lægges et tyndt lag linsesovs, så et lag pastaplader, så endnu et lag linsesovs og et lag åhstesovs. Et lag pastaplader. Derefter lægges endnu et lag linsesovs og derpå åhstesovs, et lag pastaplader igen, linsesovs og til sidst resten af åhstesovs.

Bag lasagnen i ovnen ca. 30-35 minutter ved ca. 200 grader

Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Overhæld med vand så det lige knap dækker. Kog dem til de er møre.

Åhstesovs/ostesovs: 

Hæld kogevandet fra i en skål - du skal bruge det i næste step.

Blend de møre kartofler med en stavblender i gryden med cirka ½ dl af kogevandet og resten af ingredienserne.

Smag eventuelt til med flere gærflager og eventuelt lidt mere kogevand for at få den konsistens, du ønsker. Brug ostesovsen i stedet for en traditionel bechamelsovs i ovenstående lasagne. 

Server med en lækker salat i regnbuens farver eller hvad du har i din grønsags skuffe.