Gulkål med gurkemeje

04/11/2020

Gurkemeje er en lægeplante med det aktive stof curcumin der bl. andet er leverstyrkende og er en kraftig antioxidant med stærkt antiinflammatorisk virkning. Gurkemeje giver kål en dejlig gul farve.

En rigtig dejlig kål ret, a la stuvet hvidkål.


Du skal bruge følgende til 2 - 3 personer.

1 mellem æble

2 laurbærblade

2-3 friske timian kviste

  • 1 porre
  • 3 - 4 håndfulde hvidkål
  • 2 dl kokosmælk, ikke lys
  • 1 dl vand
  • 4 tsk gurkemeje
  • Frisk kværnet peber
  • salt 
Du kan også lave dit eget gurkemeje pasta:
  • 1   1/4 dl vand
  • 1/2 dl gurkemeje pulver 

frisk kværnet peber 

Det rører du sammen og skal så bruge 2 spsk gurkemeje pasta i stedet for.


Skræl æblet, skær det i små stykker og kom dem i en gryde. Læg laurbærblade og timian ovenpå.

Skær hvidkålen i ca. 2 gange 2 cm stykker, læg de 3 håndfulde kål i gryden. Skær porren i tynde skiver og dem oven på kålen.

Ryst kokos mælken godt så hele indholdet er godt blandet sammen, hæld kokos mælk samt vandet i gryden.

bruger du gurkemeje pulver skal det i gryden nu. Koges under låg i ca. 15 min. Tag laurbærblade og timian stilke op og hæld gurkemeje pastaen i, hvis det er det du bruger.. Smag retten til med salt.

Sådan laver du gurkemeje pasta:

Kom 1  1/4 dl vand og gurkemeje i en lille gryde og varm det op. Rør i det igennem 7 til 8 min, hvor det småkoger. Tilføj evt. mere vand hvis det er for tykt. Kværn peber i.

Opbevar pastaen i et lille glas med låg i køleskabet. Holder sig i mindst 2 uger.

Velbekomme og god fornøjelse.