Diabetes og kartofler?

09/06/2018

Vi hører rigtig meget idag om at vi helst skal undgå kartofler. I den ene kur eller diæt efter den anden, er kartofler temmelig udskældt.

Jeg har læst flere undersøgelser og artikler, sidst i Sund-Forskning om Diabetes og stabilt blodsukker. Det viser sig at der er forskel på om du spiser kartoffelmos eller kogte kartofler, eller kogte kolde kartofler. Forskellen er at når du afkøler dine kartofler, så bliver den almindelige stivelse omdannet til resistent stivelse. Resistent stivelse er en type fibre som er gode for vores tarm og de kobler sig til vores glukosemolekyler, så vi undgår at vores blodsukker bliver ustabilt. Hvis du koger en grydefuld kartofler, afkøler dem og lige steger dem på panden så har du stadig den resistente stivelse. 

Bønner, faktisk alle bønner undtaget de store hvide bønner indeholder også gode mængder af resisten stivelse. Hvis du elsker kidney bønner så indeholder de  helt op til 35% resistent stivelse.

Så hvis du vil holde dit blodsukker stabilt kan du have en fordel af at spise alle former for bønner, undtaget de store hvide bønner. Du kan komme bønner i dine salater, grønne salater. Der er masser af måder at spise bønner på.